Patchkasten en serverkasten, wat is het verschil?

Patchkasten en serverkasten, wat is het verschil?

ICT-apparatuur en kabels kunnen handzaam opgeborgen worden in speciale kasten. Deze kasten beschermen de ICT-apparatuur ook tegen brand, patchkast-kopenstof en ongenode bezoekers. Deze kasten worden patchkasten of serverkasten genoemd. Er zijn wel verschillen tussen patchkasten en serverkasten, hoewel men de benamingen vaak door elkaar gebruikt. Patchkasten, die vaak wat kleiner zijn dan serverkasten, worden vooral gebruikt voor het opbergen van lichtere bekabeling en patchpanelen. Voor het patchen/doorverbinden van kabels heb je enkele patchkasten of kleinere serverkasten nodig.

Een patchkast is een aparte kast voor het patchen van kabels

Hoe moet je een patchwerkkast zien? Als een aparte kast waarin netwerkkabels naar binnen gaan en naar buiten komen. In een patchkast zijn de netwerkkabels aangesloten op patchpanelen. De kabels kunnen gebundeld zijn in rangeerpaneel. Het is belangrijk dat de kluwen kabels zijn genummerd. Berg je in een patchkast alleen netwerkapparatuur op? Dan hoeft de kast in principe niet te worden gekoeld.

De onderdelen van een patchkast

Voor een professioneel netwerk, met veel netwerkcomponenten en computers, en dus met een kluwen kabels, zijn patchkasten een must. De belangrijkste onderdelen van een patchkast zijn de patchpanelen en de rangeerpanelen. Een patchpaneel lijkt op de doorprikpanelen die men vroeger bij telefoondiensten gebruikte. Wat zijn rangeerpanelen? Stalen tussenprofielen die gebruikt worden om de kabels handzaam te bundelen. Hoe is een stalen patchkast opgebouwd? Binnenin deze kast bevindt zich een frame/raamnetwerk. In dit frame zijn L-profielen gemonteerd.

Patchkasten en de patchkast maateenheid

Getallen geven de afmetingen van de buitenkant van de patchkast aan. De U achter de getallen is een typische maateenheid voor serverkasten en patchkasten. De eenheid duidt de standaardhoogte van de verschillende elementen in de patchkast aan. Apparatuur van die hoogte kunnen dus in de patchkast worden geplaatst. I U is 1,75 inch of 4,45 cm. Door te werken met gestandaardiseerde maten voor de in de patchkast te plaatsen apparatuur kan er veel apparatuur in de patchkast worden opgeborgen.

De kenmerken van patchkasten

Deze kasten hebben doorgaans een kabelinvoer aan de bovenzijde en aan de onderzijde. Zowel in de bodemplaat als in de dakplaat bevinden zich ventilatiegaten. Een glazen afsluitbare deur aan de voorzijde maakt de kast gemakkelijk toegankelijk. Aan de binnenkant van de kast bevinden zich hoogtenoteringen. De patchkasten zijn leverbaar in twee breedtematen, namelijk 10 inch en 19 inch. Wil je een patchkast volledig inrichten? Dan doe je met bijvoorbeeld patchpanelen, bindplaten, legborden. L-profielen en stekkerdozen. Voor meer informatie, gratis advies op maat en voor de aanschaf van patch- en serverkasten kunt u gaan naar de patchkast winkel!

Veilig wonen met een alarmsysteem woning

Veilig wonen met een alarmsysteem woning

Waarom overweeg je om een alarmsysteem woning aan te schaffen? Wellicht omdat de inbraakcijfers weer zijn gestegen. Vooral in de wintermaanden, als de inbraakcijfers stijgen, is er veel vraag naar alarmsystemen woning. Niet zelden draaien installateurs dan overuren. Met een alarmsysteem woning kun je veilig wonen.

Op zoek naar het beste alarmsysteem wonen

Heb je besloten om een alarmsysteem woning aan te schaffen? Dan ga je natuurlijk op zoek naar het beste alarmsysteem. Dat is eenvoudiger gezegdalarminstallatie dan gedaan. Er zijn namelijk heel veel soorten alarmsystemen. Door te googelen vind je al snel verschillende soorten alarmsystemen woning. Een medewerker van een bouwmarkt kan je ongetwijfeld ook een aantal soorten alarmsystemen laten zien. Het zijn alarmsystemen met meer of minder extra’s. Je wilt graag weten waar je bij het kiezen van een alarmsysteem woning op moet letten.

Waar je op moet letten bij de installatie van een alarmsysteem woning

Installeer je een alarmsysteem in je woning? Vergeet dan niet om op een aantal zaken te letten. Worden bijvoorbeeld alleen de deuren van sensoren voorzien of ook de gemakkelijk toegankelijke ramen? Plaats geen ruimtelijke sensor als je huisdieren hebt of als je ’s nachts bijvoorbeeld vaak naar de keuken loopt. Kies dan voor een magneetcontact. Kies je voor een stil alarm of voor een loeiende sirene? Bedenk dat beiden voor- en nadelen hebben. Je kunt geld besparen door het alarmsysteem zelf te installeren. Helaas is zelf installeren vaak niet zo eenvoudig als het lijkt.

Heel belangrijk is de melding van het alarmsysteem woning

Werkt het alarmsysteem goed? Worden inbrekers daadwerkelijk buiten de deur gehouden? Die vragen kan alleen met ja worden beantwoord als er een aspect goed is geregeld. Goed geregeld moet zijn wat er gebeurt als het alarmsysteem iets meldt. Het is van groot belang dat deze melding wordt doorgegeven aan een alarmcentrale of veiligheidsinstantie. Een melding op je smartphone heeft vaak weinig zin, zeker als je in Spanje vakantie aan het vieren bent. Na een melding door het alarmsysteem kan er ook een luide sirene afgaan. Heeft dit wel het gewenste effect? Worden de buren alleen maar wakker, of besluiten ze ook om poolshoogte te gaan nemen of de politie te bellen.

Kies voor een geïntegreerd alarmsysteem

Kiezen voor een goed werkend alarmsysteem wonen is kiezen voor een geïntegreerd alarmsysteem. Meldingen worden dan direct doorgestuurd naar een bemande alarmcentrale. Een 24 uur bemande alarmcentrale, met surveillancemogelijkheden en met een directe reactie bij een alarm, maakt veilig wonen mogelijk.

Hoe kun je toch een hypotheek voor zzp krijgen?

Hoe kun je toch een hypotheek voor zzp krijgen?

Als je in loondienst bent en een vast contract hebt is het vaak geen probleem om een hypotheek te krijgen. De enige voorwaarde is dat je inkomenhypotheken hoog genoeg is. Een werkgeversverklaring en een paar salarisstroken en de jaaropgave van het jaar ervoor zijn vaak al voldoende om het te regelen. Maar een hypotheek voor zzp is vaak een ander verhaal. Want als zelfstandige zonder personeel is je inkomen vaak onzeker. Veel zzp’ers verdienen niet iedere maand hetzelfde en dus is het lastig om in te schatten wat het jaarinkomen zal zijn voor het lopende jaar. Tenzij je de zekerheid hebt dat je voor het komende jaar een vaste opdrachtgever hebt. Maar dan nog biedt dat geen zekerheid.

Zo vergroot je de kans op een hypotheek als zzp

Als je als zelfstandige een hypotheek wilt kun je je kansen hierop vergroten door kritisch naar je uitgaven te kijken. Heb je nog lopende leningen, los deze dan af indien mogelijk. Ga geen duur contract aan voor een mobiele telefoon maar koop deze zelf en betaal alleen voor bellen en internet. Een duur contract voor een smartphone wordt namelijk aangemeld bij het Bureau Krediet Registratie in Tiel als langlopende verplichting. Een leaseauto van de zaak kan ook een belemmering zijn als de kosten hiervan aan de hoge kant zijn. Heb je een creditcard of de mogelijkheid om rood te staan bij de bank? Deze kredietfaciliteiten worden opgeteld bij je financiële verplichtingen. Hef ze indien je er nooit gebruik van maakt dus op voordat je een hypotheekaanvraag als zelfstandige doet.

Goed advies over een zzp hypotheek

Wil je goed advies over een zzp hypotheek? Neem dan contact op met Fina Forte. Zij zijn expert in het beoordelen en verstrekken van leningen en hypotheken aan zzp’ers. Zij zullen je goed en eerlijk advies geven over de mogelijkheden als je een lening wilt afsluiten voor de aankoop van een huis of een bedrijfspand. Bezoek de website en gebruik de online tool om direct een indicatie te krijgen van hoeveel jij maximaal kunt lenen.

Mini-Mozart (11) krijgt staande ovatie voor opera

Mini-Mozart (11) krijgt staande ovatie voor opera

Het Britse muziekwonder Alma Deutscher (11) – een begaafd componiste, pianiste en violiste – heeft gisteren in het beroemde Weense Baumgarten-paleis haar eerste zelfgecomponeerde opera ‘Cinderella’ in première zien gaan. Het ingewikkelde muziekstuk van de mini-Mozart werd laaiend enthousiast ontvangen en door het publiek beloond met een staande ovatie.
DG – Cultuur

Domien Verschuuren: Serious Request is heftiger dan ooit

Domien Verschuuren: Serious Request is heftiger dan ooit

Domien Verschuuren mag zich inmiddels rekenen tot het illustere rijtje Glazen Huis-veteranen. Maar de nodige ervaring in het non-stop radiomaken en een week lang niet eten, maken het er voor de dj niet makkelijker op. ,,In tegendeel. Ik vind deze editie heftiger dan de vorige twee. Heel intens en emotioneel.”
DG – Cultuur

Theme: Overlay by Kaira Extra Text
Cape Town, South Africa